środa, 26 czerwca 2013

Domowa tortilla w wersji light


Do przygotowania 4 placków potrzebujemy:
2 szklanki mąki (w tym wypadku pszennej)
2/3 szklanki wody
3 łyżki masła
szczyptę soli

Dodatkowo: 
sałata
papryka
pomidor
pierś z kurczaka (ja przyprawiłam curry)
generalnie każdy dodaje to co lubi, ja preferuję zdrową wersję!


Mąkę wsypujemy do miski. Wodę podgrzewamy w garnku, dodajemy masło. Powinno pomału się rozpuszczać. Tak przygotowaną mieszaninę dodajemy do mąki i dorzucamy szczyptę soli. Wszystko wygniatamy na gęste ciasto.
Fragmentami wałkujemy i smażymy bez tłuszczu na rozgrzanej, suchej patelni lub blaszce.
Na tak przygotowany naleśnik nakładamy ulubione dodatki i zwijamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...