środa, 26 czerwca 2013

Gotowany kurczak z ryżem i marchewką


Zdrowy i dietetyczny obiad? Proszę bardzo :)

Do przygotowania porcji potrzebujemy:
torebkę brązowego ryżu długiego
pierś z kurczaka
marchewkę (w ilości dowolnej :))
3 szklanki wody
warzywa do przygotowania wywaru (marchewka, por, seler, czosnek)

Pierś z kurczaka dokładnie myjemy. Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy pokrojone warzywa oraz mięso. (Dla dodania odrobiny smaku wsypałam 1/2 łyżeczki NATURALNEJ wegety). Tak przygotowany wywar pozostawiamy na niewielkim ogniu na mniej więcej godzinę. W międzyczasie gotujemy ryż (ok 30-35 min) oraz marchewkę (ok 45 min). Na końcu podajemy wedle uznania :)


Smaczności :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...